close

За мен

Петко Попадийски

  Преди известни години ми се случи да се прибирам с 280 към Студентски град. Беше лято, след нощна смяна, претъпкан рейс. До мен седна един дядо, който носеше купчина книги. Заприказвахме се. Разказа ми как се пенсионирал и за да оцелее финансово ходил да продава, каквото му е останало в библиотеката. Стана ми любопитно и той сподели как цял живот е изследвал зодиака.  Попита ме коя зодия съм. “Стрелец”, изсумтях скептично.

Той продължи да ме наблюдава и разказа как в началото не е вярвал на зодиите, но с времето открил зависимости. Да, характерът влия е повече на съдбата на човек, но и зодията има определена роля. За да ми го докаже, той се опита да отгатне две неща за мен: Първо, че не мога да зарежа книга преди да съм я прочел докрай. И второ – че искам да пътувам и ще пътувам много.

Относно първото – на бюрото ми в момента имам  дузина книги, които не съм прочел докрай, но ми е съвестно да върна в библиотеката. А второто ? Като циганките, желаещи да гледат на ръка, случайно или не, също позна. Обожавам да пътувам!

Този блог се разказва за моето пътешествие, духовно и физическо, по света…