X
    Категории: Колумбия

Пътуване

Въпреки дъжда и лошото време, софийското летище успя да ме изненада с една дъга.От лондонското летище видях само коридорите … За да се премине до терминала, където излитат самолетите за Америка, ми отне около 1 час по движещи се пътеки, рейсове и пропуски.

В Ню Йорк, покрай 9 часа престой, се уредих с невероятни посрещачи.Летището JFK е огромно и има новичко  метро между различните десетина терминала. За разлика от него обаче, метрото в Ню Йорк е доста старо и захабено. Отделно в него през ноща си е и криминално. По едно време, когато се огледахме, единствено ние не спахме на седалките. След 40-50 минути се стига до центъра на Манхатън. Целта беше Empire State Building, чийто асансьор трябваше да работи до 1:15 за туристи. С нашия късмет обаче точно този ден сградата беше затворена по-рано. За сметка намерихме хубав ресторант в China town:

С яденето сервитьора носи и 10 купи с подправки. По Бай Ганьовски си ги хапвахме отделно.

Всичко изглежда странно познато от филмите – такситата, светофарите, рекламите, огромните небостъргачи.

На Time Square има и неща, които не ги дават по филмите. Например тази полицейска кола:

Последната спирка в Манхатън – Ground Zero, където в момента има огромна дупка и малък мемориал за загиналите. До там ни закара един луд таксиджия руснак, дошъл в америка преди 15 години. Неговата идея за изобретение е впечатляваща – робот жена, който прави всичко и замества съпруги.

Както всичко останало и тоалетните бяха странни и заслужаваха снимка:

Полетът за Меделин беше сутринта и разкри Ню Йорк от високо:

Facebook Comments