close

Преди няколко седмици разказах за Санто Доминго де Савио. Скоро имах възможността да го посетя за повече време, тъй като не валеше дъжд. Тъй като беше уикенд, хора бяха плъзнали навсякъде.

Тук е много нормално да се продават плодове и сокове на улицата. А и са страшно вкусни. На снимката е показана машината, за изцеждане на захарно цвекло, за да се направи от него сладък сок, който е типичен за региона. В почти всички случай чаша сок или плодове струва около 70 стотинки (1000 песос).
Ямиии…
В Колумбия няма проблем с естествения прираст на населението. За разлика от Европа, тук преди 2-3 десетилетия е било нормално семейстата да имат над 4 деца. Сега 3 е нещо като стандарт. Рядкост са случаите с едно единствено дете в семейството. За това и в повечето случаи майките, въпреки че имат професия, се преквалифицират на домакини.

Чиба се наричат типичните за тук оцветени автобуси. Малките чиба автобусчета биват тикани от мъже за забавление на децата. Не му завиждам…

Имахме времето да се разходим по квартала до следващата спирка на лифта. Преди няколко години партизаните от FARC са се крили тук. Кварталът е построен без всякакъв градоустройствен план, което до този момент не бях осъзнал какво значи. Разстоянието между къщите в повечето случаи е до два метра, като пътеките не са перпендикулятни една на друга, а криволичат както е дошло. Страшно лесно е да се загубиш и да те оберат например. Аз си мислих, че като се тръгне надолу, може да се засече някоя улица и да се стигне до спирката. Добре, че беше една много любезна жена да ни прекара по пътя …

Въпреки порутения вид, ми харесват различните цветове, които са обичайни за латинската култура. Създават настроение 😉

А църквата, както навсякъде тук, има подобаващо място.

Facebook Comments
Tags : гетото Санто ДомингоКолумбияМеделин
Петко

Авторът Петко

Преди 12 години за първи път имах възможност да посетя чужда държава. От тогава имам една мечта... Да посетя всички континенти. Направих го, но желанието ми да пътувам не намаля. Покрай него искам да помогна на колкото се може повече българи да се докоснат до очарованието на чуждите култури - пътувайки самоорганизирано или четейки моите разкази. Последвайте ме!

Споделете това!

Ако ви е харесало, моля споделете с приятели!