X
    Категории: Колумбия

санто доминго 2

Преди няколко седмици разказах за Санто Доминго де Савио. Скоро имах възможността да го посетя за повече време, тъй като не валеше дъжд. Тъй като беше уикенд, хора бяха плъзнали навсякъде.

Тук е много нормално да се продават плодове и сокове на улицата. А и са страшно вкусни. На снимката е показана машината, за изцеждане на захарно цвекло, за да се направи от него сладък сок, който е типичен за региона. В почти всички случай чаша сок или плодове струва около 70 стотинки (1000 песос).

Ямиии…

В Колумбия няма проблем с естествения прираст на населението. За разлика от Европа, тук преди 2-3 десетилетия е било нормално семейстата да имат над 4 деца. Сега 3 е нещо като стандарт. Рядкост са случаите с едно единствено дете в семейството. За това и в повечето случаи майките, въпреки че имат професия, се преквалифицират на домакини.


Чиба се наричат типичните за тук оцветени автобуси. Малките чиба автобусчета биват тикани от мъже за забавление на децата. Не му завиждам…

Имахме времето да се разходим по квартала до следващата спирка на лифта. Преди няколко години партизаните от FARC са се крили тук. Кварталът е построен без всякакъв градоустройствен план, което до този момент не бях осъзнал какво значи. Разстоянието между къщите в повечето случаи е до два метра, като пътеките не са перпендикулятни една на друга, а криволичат както е дошло. Страшно лесно е да се загубиш и да те оберат например. Аз си мислих, че като се тръгне надолу, може да се засече някоя улица и да се стигне до спирката. Добре, че беше една много любезна жена да ни прекара по пътя …

Въпреки порутения вид, ми харесват различните цветове, които са обичайни за латинската култура. Създават настроение 😉

А църквата, както навсякъде тук, има подобаващо място.

Facebook Comments

Виж коментарите

  • хаха, и все пак си обърнал внимание на блога...
    обичам хейтърите ;)

  • всъщност снимките са скучнички, да не кажа тъпи.Думата "ямииии" трудно може да се открие в съвременния български речник."българино в Колумбия". Добре би било да си поусъвършенстваш изказа и да наблегнеш на правописните норми. Ясно е ,че всяко лайненце,докопало се до малко високотехнологични знанийца и достъп до интернет се опитва да блогопише и си мисли, че казва нещо супер важно на света, а истината е, че само задръства блогосферата с неграмотните си изблици.
    "случай" в множествено число е случаИ!!Няма дума в българския език, която да образува множествено число на "Й"

  • Eh Petko , koi me bi po glavata da hodq na staj v Praij , ti si kude kude po-dobre:), pozdravi ot Como,Angel

  • Я люблю ваши фотографии, хороший блог!