close
Тъй като бях чувал легенди за мачовете в Латинска Америка, а по новините в България постоянно съобщават за ранени след мачове в различни градове тук, бях решил да се подготвя за заветната среща Атлетико Насионал (Medellin) и Аудакс Италиано (Чили). Купата е Либертадорес или американската шампионска лига.
Играта е за добро класиране в групата и евентуално продъжаване към финалите.
Подготовката ми трябваше да се състои в хвърляне на камъни от прозореца на апартамета и целене на случайни минувачи, представяйки си че са съдия или противникови играчи. За съжаление, нямах моралната подкрепа от феновете тук и тренировките са отложени за неопределено време.
Денят е 3 Април, мачът започва в 9.30. Малко преди това метрото беше цялото зелено.
Пред стадиона има опашки за влизане в Б сектор…

В Меделин има два местни отбора. Единият е Идепендиенте Меделин, а другият е Насионал. Насионал е по-обичан от публиката и е бил повече пъти шампион на Колумбия. Включително и веднъж (1989) носител на Либертадорес. И двата отбора играят на един и същи стадион, като си имат свои предпочитани страни. В случая страната на Насионал беше препълнена, докато в останалата част на стадиона нямаше много хора.

За сметка на това феновете там викаха за целия стадион. Особено когато след добра игра Насионал поведе с 1 гол.

И все пак очаквах повече от мача. Феновете не бяха толкова колоритни, колкото си ги представях, може би заради това, че мача не е толкова важен. Нямаше бомбички, факли или нещо по-атрактивно. Но все пак, аз като най-големия фен, не мога без тениска.
Насионал се отпуснаха и това доведе до крайния резултат от 1:1. За финал бяха и освиркани от публиката, поради слабата игра последните дни.
А в същото време полицията остана без работа …
Facebook Comments
Tags : КолумбияМеделинфутболът на Насионал
Петко

Авторът Петко

Преди 12 години за първи път имах възможност да посетя чужда държава. От тогава имам една мечта... Да посетя всички континенти. Направих го, но желанието ми да пътувам не намаля. Покрай него искам да помогна на колкото се може повече българи да се докоснат до очарованието на чуждите култури - пътувайки самоорганизирано или четейки моите разкази. Последвайте ме!

Споделете това!

Ако ви е харесало, моля споделете с приятели!