X
    Категории: Колумбия

Насионал Оле

Тъй като бях чувал легенди за мачовете в Латинска Америка, а по новините в България постоянно съобщават за ранени след мачове в различни градове тук, бях решил да се подготвя за заветната среща Атлетико Насионал (Medellin) и Аудакс Италиано (Чили). Купата е Либертадорес или американската шампионска лига.
Играта е за добро класиране в групата и евентуално продъжаване към финалите.
Подготовката ми трябваше да се състои в хвърляне на камъни от прозореца на апартамета и целене на случайни минувачи, представяйки си че са съдия или противникови играчи. За съжаление, нямах моралната подкрепа от феновете тук и тренировките са отложени за неопределено време.
Денят е 3 Април, мачът започва в 9.30. Малко преди това метрото беше цялото зелено.

Пред стадиона има опашки за влизане в Б сектор…

В Меделин има два местни отбора. Единият е Идепендиенте Меделин, а другият е Насионал. Насионал е по-обичан от публиката и е бил повече пъти шампион на Колумбия. Включително и веднъж (1989) носител на Либертадорес. И двата отбора играят на един и същи стадион, като си имат свои предпочитани страни. В случая страната на Насионал беше препълнена, докато в останалата част на стадиона нямаше много хора.

За сметка на това феновете там викаха за целия стадион. Особено когато след добра игра Насионал поведе с 1 гол.
И все пак очаквах повече от мача. Феновете не бяха толкова колоритни, колкото си ги представях, може би заради това, че мача не е толкова важен. Нямаше бомбички, факли или нещо по-атрактивно. Но все пак, аз като най-големия фен, не мога без тениска.

Насионал се отпуснаха и това доведе до крайния резултат от 1:1. За финал бяха и освиркани от публиката, поради слабата игра последните дни.
А в същото време полицията остана без работа …

Facebook Comments