close
Малко се забавих с ден 2…
Втория ден е посветен на проекти, изискващи повече знания. Включени бяха електроуреди, както и превозни средства. За мое учудване проектирането на кафе машини е по-трудно от създаването на една кола например. Изисква се знание в електрониката и съответно частите, с които се работи са значително по-малки.
На първата снимка е автоматичен барман и дозатор за алкохол в рок барове … Защо точно в рок баровете ли ? Защото един от студентите-проектанти свиреше на китара музика, която отдалече наподобява рок. Има два типа бутони – един, който селектира бутилката и втори, който избира дозата. (Бутилките бяха пълни с вода … )

Тази машина сипва саке. Не знам как са успели да внесат алкохол в университета. По принцип е забранено и няма дори бира в кафенетата. В нито един университет тук. Културни разлики…

Това са две машини за правене на коктейли и шейкове. Тази вляво след като сипе напитката я поръсва със шоколадови пръчици.

В една от учебните години студентите създават превозно средство. Тъй като струва скъпо, те трябва да си намерят и спонсори, които да платят за частите. За щастие не е толкова трудно някоя фирма да плати за направата на кола. Най-малкото защото университета е частен и повечето от учащите имат пари.

Моят първенец е това бъги. Оръжията и войниците са истински! Не знам бащите на проектантите кои са, но определено така аранжирано вдъхва респект.

Електромобил за 1 човек…
Кораб на въздушна възглавница… дори беше тестван във фонтана около библиотеката. От време на време закъсва, но като цяло е впечатляващ.


Това колело се движи по една жица във въздуха.

Последната година студентите правят обширно изследване във ферми и създават продукт, който е от полза за работещите там. На снимката е имунизатор за животни:
Facebook Comments
Tags : КолумбияМеделинУниверситетът EAFIT
Петко

Авторът Петко

Преди 12 години за първи път имах възможност да посетя чужда държава. От тогава имам една мечта... Да посетя всички континенти. Направих го, но желанието ми да пътувам не намаля. Покрай него искам да помогна на колкото се може повече българи да се докоснат до очарованието на чуждите култури - пътувайки самоорганизирано или четейки моите разкази. Последвайте ме!

Споделете това!

Ако ви е харесало, моля споделете с приятели!