X
    Категории: Колумбия

Инженерен дизайн – ден 2

Малко се забавих с ден 2…
Втория ден е посветен на проекти, изискващи повече знания. Включени бяха електроуреди, както и превозни средства. За мое учудване проектирането на кафе машини е по-трудно от създаването на една кола например. Изисква се знание в електрониката и съответно частите, с които се работи са значително по-малки.

На първата снимка е автоматичен барман и дозатор за алкохол в рок барове … Защо точно в рок баровете ли ? Защото един от студентите-проектанти свиреше на китара музика, която отдалече наподобява рок. Има два типа бутони – един, който селектира бутилката и втори, който избира дозата. (Бутилките бяха пълни с вода … )

Тази машина сипва саке. Не знам как са успели да внесат алкохол в университета. По принцип е забранено и няма дори бира в кафенетата. В нито един университет тук. Културни разлики…

Това са две машини за правене на коктейли и шейкове. Тази вляво след като сипе напитката я поръсва със шоколадови пръчици.

В една от учебните години студентите създават превозно средство. Тъй като струва скъпо, те трябва да си намерят и спонсори, които да платят за частите. За щастие не е толкова трудно някоя фирма да плати за направата на кола. Най-малкото защото университета е частен и повечето от учащите имат пари.

Моят първенец е това бъги. Оръжията и войниците са истински! Не знам бащите на проектантите кои са, но определено така аранжирано вдъхва респект.

Електромобил за 1 човек…

Кораб на въздушна възглавница… дори беше тестван във фонтана около библиотеката. От време на време закъсва, но като цяло е впечатляващ.Това колело се движи по една жица във въздуха.

Последната година студентите правят обширно изследване във ферми и създават продукт, който е от полза за работещите там. На снимката е имунизатор за животни:

Facebook Comments