close
Меделин е известен не само с наркодилърската си история, но и със своята Ферия на цветята. В продължение на 2 седмици се осъществяват над 300 прояви в града, като настроението от сутрин до късна нощ е празнично. От АИЕСЕК започнахме празненствата от четвъртък с Global Village, едно типично мултикултурно събитие, за което ще пиша скоро. Официално обаче фиестата стартира събота, 2 август с Кабалгата (Cabalgata), представляваща събор на няколко хиляди коне и техните ездачи от региона.
Яздейки по-улиците, биват наблюдавани от пиещите агуардиенте (нещо като мастика с 29% алкохол) и ром. Всъщност конете са само претекст целият град да се събере на едно място и да се напие. Всеки идва с неговите приятели, среща се със стари такива, завъзра нови запознанства. Времето преминава много бързо. Сред тълпата постоянно се промушват продавачите на бира, напитки, сандвичи, манго (със сол и лимон – започна страшно много да ми харесва).

По време на ферията на цветята няма ограничения във възрастовата група на празнуващите. Срещат се дори и баби, танцуващи по масите (или върху варел в случая).
Някои хора смятат Кабалгатата за мафиотски събор. Връзката с мафията са конете. За да се притежават ездатни коне, собствениците им имат в наличност голям финансов ресурс, който както и в България е спорно по какъв начин е придобит. Съответно имат и красиви гаджета или съпруги. А момичетата, които тук имат пари и се чудат какво да ги правят, инвестират в силикон. Оттук следва, че количеството на силиконови блондинки, яздещи коне е значително по-голямо от обикновеното.

Събитието се проведе върху затворена част от магистралата, минаваща през града. След себе си конете и хората оставиха невероятно количество боклуци и кафеникави субстанции. Впечатли ме невероятната скорост и експедитивност, с която всичко беше почистено и въведено в ред. Към шест часа пристигна гвардия от чистачи, придружавани от чисто нови почистващи машини.
След няколко опитни пръскания, хората усещаха накъде отиват нещата и разумно се отдръпваха надалече от party destroyer-ите.

Facebook Comments
Tags : КолумбияМеделинпарадът на цветята
Петко

Авторът Петко

Преди 12 години за първи път имах възможност да посетя чужда държава. От тогава имам една мечта... Да посетя всички континенти. Направих го, но желанието ми да пътувам не намаля. Покрай него искам да помогна на колкото се може повече българи да се докоснат до очарованието на чуждите култури - пътувайки самоорганизирано или четейки моите разкази. Последвайте ме!

Споделете това!

Ако ви е харесало, моля споделете с приятели!