X
    Категории: Колумбия

Feria de las flores 2008 – Маршът на конете

Меделин е известен не само с наркодилърската си история, но и със своята Ферия на цветята. В продължение на 2 седмици се осъществяват над 300 прояви в града, като настроението от сутрин до късна нощ е празнично. От АИЕСЕК започнахме празненствата от четвъртък с Global Village, едно типично мултикултурно събитие, за което ще пиша скоро. Официално обаче фиестата стартира събота, 2 август с Кабалгата (Cabalgata), представляваща събор на няколко хиляди коне и техните ездачи от региона.

Яздейки по-улиците, биват наблюдавани от пиещите агуардиенте (нещо като мастика с 29% алкохол) и ром. Всъщност конете са само претекст целият град да се събере на едно място и да се напие. Всеки идва с неговите приятели, среща се със стари такива, завъзра нови запознанства. Времето преминава много бързо. Сред тълпата постоянно се промушват продавачите на бира, напитки, сандвичи, манго (със сол и лимон – започна страшно много да ми харесва).

По време на ферията на цветята няма ограничения във възрастовата група на празнуващите. Срещат се дори и баби, танцуващи по масите (или върху варел в случая).

Някои хора смятат Кабалгатата за мафиотски събор. Връзката с мафията са конете. За да се притежават ездатни коне, собствениците им имат в наличност голям финансов ресурс, който както и в България е спорно по какъв начин е придобит. Съответно имат и красиви гаджета или съпруги. А момичетата, които тук имат пари и се чудат какво да ги правят, инвестират в силикон. Оттук следва, че количеството на силиконови блондинки, яздещи коне е значително по-голямо от обикновеното.
Събитието се проведе върху затворена част от магистралата, минаваща през града. След себе си конете и хората оставиха невероятно количество боклуци и кафеникави субстанции. Впечатли ме невероятната скорост и експедитивност, с която всичко беше почистено и въведено в ред. Към шест часа пристигна гвардия от чистачи, придружавани от чисто нови почистващи машини.

След няколко опитни пръскания, хората усещаха накъде отиват нещата и разумно се отдръпваха надалече от party destroyer-ите.

Facebook Comments

Виж коментарите

  • Хаха ... чудих се, чудих се и това ми дойде първо.