close
Областния център на областта La Guajira, е Риоача. Градът е малък, населяван от малко повече от 100 000 души. Всъщност като се изключи, че е отправна точка към съседните забележителностти, човек на пръв поглед би си казал, че това място е скучно. Тъй като пристигнах през нощта в 4 часа, се озовах на автогарата сам, сънен след 8 часово пътуване от Картагена и благодарение на човека, седящ до мен, събуден навреме, вместо във Венецуела. Автогарите по света рядко са приятни места, а аз бях посрещнат от топъл и сух въздух, прахоляк и няколко съмнителни таксиджии. Въпреки това след даване на инструкции чрез моя развален испански, бях откаран до един евтин хотел с климатик. В региона водата е рядкост и за това се зарадвах на прохладния душ рано сутрин. Стигнах до извода, че когато човек пътува често без средства, изключително бързо отвиква да търси лукс в хотелските стаи. Нали леглото е голямо и има душ и вода.
Риоача ми хареса като обстановка. Крайбрежната улица, простирайки се покрай плажната ивица, е изпълнена с живот. Предоставя и изключителна гледка към залеза.

Риоача има и едно малко пристанище, което е и място за разходка и за пиене на бира.
Съответно като всяка колумбийска главна улица, заведенията в съседство вечер се надпреварват кой може да пусне по-силно изключително различаваща се по стил музика. Все пак ако стоиш до тонколоните или си глух, може да не ти се стори пошло.
Facebook Comments
Tags : Колумбияпустинята Гуахира
Петко

Авторът Петко

Преди 12 години за първи път имах възможност да посетя чужда държава. От тогава имам една мечта... Да посетя всички континенти. Направих го, но желанието ми да пътувам не намаля. Покрай него искам да помогна на колкото се може повече българи да се докоснат до очарованието на чуждите култури - пътувайки самоорганизирано или четейки моите разкази. Последвайте ме!

Споделете това!

Ако ви е харесало, моля споделете с приятели!