X
    Категории: Колумбия

La Guajira – част 2 – Riohacha

Областния център на областта La Guajira, е Риоача. Градът е малък, населяван от малко повече от 100 000 души. Всъщност като се изключи, че е отправна точка към съседните забележителностти, човек на пръв поглед би си казал, че това място е скучно. Тъй като пристигнах през нощта в 4 часа, се озовах на автогарата сам, сънен след 8 часово пътуване от Картагена и благодарение на човека, седящ до мен, събуден навреме, вместо във Венецуела. Автогарите по света рядко са приятни места, а аз бях посрещнат от топъл и сух въздух, прахоляк и няколко съмнителни таксиджии. Въпреки това след даване на инструкции чрез моя развален испански, бях откаран до един евтин хотел с климатик. В региона водата е рядкост и за това се зарадвах на прохладния душ рано сутрин. Стигнах до извода, че когато човек пътува често без средства, изключително бързо отвиква да търси лукс в хотелските стаи. Нали леглото е голямо и има душ и вода.

Риоача ми хареса като обстановка. Крайбрежната улица, простирайки се покрай плажната ивица, е изпълнена с живот. Предоставя и изключителна гледка към залеза.

Риоача има и едно малко пристанище, което е и място за разходка и за пиене на бира.

Съответно като всяка колумбийска главна улица, заведенията в съседство вечер се надпреварват кой може да пусне по-силно изключително различаваща се по стил музика. Все пак ако стоиш до тонколоните или си глух, може да не ти се стори пошло.
Facebook Comments